Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Bollywood arrow Profielen arrow Korte biografieën van de sterren van CRAZE 2003
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Korte biografieën van de sterren van CRAZE 2003 E-mail
Rani Mukherjee

Rani Mukherjee, geboren op 21 maart 1978, begon haar carrière met de film Raja ki aayengi baraat in 1996. Zij maakte haar debuut tezamen met de zoon van de overleden acteur Amjad Khan, Shahdaab Khan. De film werd een flop, maar haar talent ging zeker niet aan een ieders neus voorbij. Rani werd opgemerkt door zowel Shahrukh Khan als Amir Khan. Beide acteurs hebben haar ook aanbevolen bij de producers van de films Ghulam en Kuch Kuch Hota Hai. Beide films werden grote hits en haar carrière kreeg op deze manier een vliegende start. Na deze 2 kassuccessen was zij onder andere ook te zien in Badel en Bichhoo naast Bobby Deol en in Nayak en Calcutta Mail naast de grootheid Anil Kapoor. Rani Mukherjee behoort tot een van de beste actrices van Bollywood dezer dagen en zowel Bollywood als het publiek houden van haar. Ze werd bekend als het nichtje van Kajol, maar heeft wel degelijk een naam voor haarzelf gemaakt in de afgelopen 5 jaar. Begonnen op de leeftijd van 18, wordt Rani Mukherjee nu alweer een veteraan genoemd in haar werkveld. Dit vanwege de verschillende rollen die ze in haar carrière heeft vertolkt. Van lief meisje in KKHH, een komedierol in Hello Brother tot een biwi gevuld met kwaad in Mehndi. Ondanks de volwassen rollen (Mehndi, Hey Ram, Bichhoo en Calcutta Mail) die zij heeft gedaan wordt ze nog steeds door zowel Shahrukh als Amir Khan gezien als dat kleine meisje uit KKHH en Ghulam.

Filmografie
1996 Raja Ki Aayegi Baarat 1998 Ghulam
1998 Kuch Kuch Hota Hai 1998 Mehndi
1999 Hello Brother 2000 Badal
2000 Bichhoo 2000 Hadh Kar Di Aapne
2000 Har Dil Jo Pyar Karega 2000 Hey Ram
2000 Kahin Pyaar Na Ho Jaaye 2001 Bas Itna Sa Khwaab Hai
2001 Chori Chori Chupke Chupke 2001 Kabhi Khushi Kabhie Gham
2001 Nayak 2002 Mujhse Dosti Karoge
2002 Pyaar Deewana Hota Hai 2002 Saathiya
2003 Chalte Chalte 2003 Chori Chori
2003 Calcutta Mail

Sanjay Dutt

Sanjay Dutt, de zoon van Sunil Dutt en Nargis Dutt werd geboren op 29 juli 1959 en begon zijn carrière met de film Rocky in 1981. De film werd een hit en hierna volgden veel meer successen zoals Vidhaata (hierin schitterde hij naast Dilip Kumar), Zameen Aasman en nog veel meer. Sanjay Dutt wordt gezien als the grootste "bad boy van Bollywood". Dit komt voornamelijk doordat er in 1993 werd gesuggereerd dat Sanjay Dutt iets te maken had met de explosies die er toentertijd plaats hebben gevonden. Sanjay Dutt kwam met de volgende reactie op de beschuldigingen: "Eventually the truth will come out in the open. I'm not a terrorist and I was never involved in any act of terrorism against this country. I'm happy that it is coming to an end. The world will know the truth soon."
De jaren '90 waren voor hem niet zulke goede jaren, maar hij kwam eind jaren '90 keihard terug met films als Vijeta, Haseena Maan Jayengi, Chal Mere Bhai, Mission Kashmir, Khoobsurat, Dushman, Kurukshetra, Kaante, Vaastav en Pitaah. Ondanks de tegenslagen gaat het weer goed met Sanjay Dutt en wel zullen nog veel van hem horen de komende jaren.

Filmografie  
1981 Rocky 1982 Johnny I Love You
1982 Vidhaata 1983 Main Awara Hoon
1984 Bekaraar 1984 Mera Faisla
1984 Zameen Aasman 1985 Do Dilon Ki Dastaan
1985 Jaan Ki Baazi 1986 Imaandaar
1986 Mera Haq 1986 Naam
1987 Naam-O-Nishaan 1988 Ilaaka
1988 Jeete Hain Shaan Se 1988 Kabzaa
1988 Khatron Ke Khiladi 1988 Mardon Wali Baat
1988 Mohabbat Ke Dushman 1989 Do Qaidi
1989 Hathyar 1989 Hum Bhi Insaan Hain
1989 Taaqatwar 1990 Khatarnaak
1990 Krodh 1990 Zahreelay
1991 Do Matwale 1991 Fateh
1991 Khoon Ka Karz 1991 Qurbani Rang Layegi
1991 Saajan 1991 Sadak
1991 Yodha 1992 Adharm
1992 Kshatriya 1992 Sahebzaade
1992 Sarphira 1992 Teja


1992 Yalgaar 1993 Aatish
1993 Gumrah 1993 Khalnayak
1993 Sahibaan 1994 Amaanat
1994 Andolan 1994 Insaaf Apne Lahoo Se
1994 Zamane Se Kya Darna 1995 Vijeta 1997 Daud 1997 Mahanta
1997 Namak 1997 Sanam
1998 Chhota Chetan 1998 Dushman
1999 Daag 1999 Haseena Maan Jayegi
1999 Kartoos 1999 Khoobsurat
1999 Safari 1999 Vaastav
2000 Baaghi 2000 Chal Mere Bhai
2000 Dus 2000 Jung
2000 Khauff 2000 Kurukshetra
2000 Mission Kashmir 2001 Jodi No.1
2001 Nayak 2002 Kaante
2002 Pitaah 2003 Ek Aur Ek Gyaarah

Bipasha Basu

Een goed voorbeeld van een succesvol fotomodel en actrice is Bipasha Basu. Bipasha Basu is haar carrière begonnen als model en switchte toen over naar het acteren. Vele modellen hebben geprobeerd om door te breken op het witte doek, maar het is maar weinig modellen echt gelukt. Bipasha begon haar filmcarrière met de film Ajnabee. In deze film schitterde ze naast sterren als Akshay Kumar, Bobby Deol en Kareena Kapoor. Ze werd opgemerkt door vele andere regisseurs vanwege haar uitstraling en acteertalent. Nadat deze film een hit werd verklaard, werd Bipasha overspoeld met aanbiedingen. Na Ajnabee was zij ondermeer te zien in Aakhen, Chor Machaye Shor, Gunaah, Raaz en Jism. Vooral de laatste film wekte veel commotie op vanwege de seksualiteit in de film. Dit had echter geen invloed op de release van de film want co werd een hit. Tevens introduceerde deze film een ander model die het probeert te maken in de filmindustrie, namelijk John Abraham. Het gerucht gaat nu dat deze twee aan het daten zijn.

Filmografie
2001 Ajnabee
2002 Aankhen
2002 Chor Machaye Shor
2002 Gunaah
2002 Raaz
2003 Jism

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!